Viikkokokoukset toiminnan perustana

Oriveden Rotaryklubin toiminnan perustan muodostavat viikkokokoukset, jotka pidetään pääsääntöisesti lounaskokouksina. Klubin presidentti kokoaa ja valmistelee kautensa alussa monipuolisen viikkokousohjelman koko toimintavuodeksi yhdessä klubin hallituksen ja muiden jäsenten kanssa.

Viikkokokous alkaa ruokailulla, jonka aikana on tilaisuus keskustella vapaamuotoisesti rotariveljien kanssa ja tutustua mahdollisiin vierailijoihin. Presidentti esittelee ajankohtaiset asiat ja vierailijat.  Klubin jäsenet pitävät vuorollaan esitelmän omalta ammatti- tai harrastusalaltaan. Lisäksi kokouksissa käy vierailevia luennoitsijoita kertomassa erilaisista kiinnostavista aiheista. Vuosiohjelmaan sisältyy myös vierailuja yrityksiin ja muihin tutustumiskohteisiin. Pääsääntöisesti yritys- tai muu vierailu korvaa normaalin lounaskokouksen.

Vuoden aikana järjestetään myös avec-tilaisuuksiakuten vuosijuhla ja vitjanvaihtotilaisuus. Vapaamuotoisempia avec- tilaisuuksia ovat teatteriretket ja onkikilpailut.

Klubin toimintaan kuuluu myös nuorisonvaihto, josta tarkempaa tietoa  täältä. Klubin vieraana on ollut myös GSE (Group Study Exchange)-opintoryhmiä, tutustu asiaan tarkemmin täältä.